Astronomi ve Uzay Bilimleri Gözlemevi Araştırma ve Uygulama Merkezi UZAYBİMER, 05.11.2009 tarih ve 27397 sayılı resmi gazetede yayınlanan yönetmelik ile Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlı olarak kurulmuş olup astronomi ve astrofizik araştırma ve gözlemlerinin yapıldığı bir UYG-AR merkezidir.

UZAYBİMER aynı zamanda Türkiye’nin ilk ve tek radyo astronomi gözlemevidir. Temel çalışma alanları radyo astronomi başta olmak üzere radyo ve optik astronomi alanlarında araştırmacılar ve öğrencilere araştırma ve gözlem olanakları sağlamayı amaçlamaktadır.

Kategoriler: Genel

Benzer yazılar

Genel

Müdürümüz Prof.Dr. İbrahim KÜÇÜK TV Kayseri Ekranlarında

UZAYBİMER UYG-AR Merkezi müdürümüz Prof.Dr. İbrahim KÜÇÜK 19.12.2016 tarihinde TV Kayseri kanalında yayınlanan Enine Boyuna programına konuk oldu.